به گزارش ميراث آريا(CHTN)،در اين بازديد دکتر \"جبل عاملي\" پژوهشگر توضيحاتي درباره اين بناي تاريخي به بازديدکنندگان داخلي و خارجي ارائه کرد.

به گفته وي سبک معماري اين سردر سبک رازي بود که شامل کاربرد عناصر ساختماني مانند آجر در ابعاد ريزنقش است و اگر بخواهيم آن را با اثر تاريخي ديگري مقايسه کنيم بايد بگوييم که نمونه اين سبک معماري مقبره اسماعيل ساماني در بخارا ساخته شده است.

جبل عاملي همچنين در بازديد اعضاي کارگاه از مسجد حکيم درباره اينکه هم‌اکنون سيمان به‌عنوان مصالح مرمتي در ساختمان استفاده مي‌شود، گفت: درحال‌حاضر سيمان به‌عنوان مصالح متداول به حساب مي‌آيد و اينکه گل و آهک هم‌اکنون ديگر استفاده نمي‌شود، بخاطر آنکه اين مصالح در شرايط جوي خشک پودر مي‌شود.

مسجد حکيم در سال‌هاي 1051 تا 1073 هـ.ق مقارن با سلطنت شاه صفي ساخته شده است.

بنا بر اين گزارش ، کارگاه سيار حفاظت و مديريت معماري ايراني، مغول و دوره تيموري با هدف بحث و بررسي در خصوص نحوه همکاري ميان مديران و کارشناسان محوطه‌هاي ثبت شده کشورهاي شرکت‌کننده در فهرست ميراث جهاني و تأسيس شبکه‌هاي زيرمنطقه‌اي است.

بر اين اساس ، در اين کارگاه ‪ ۲6‬کارشناس و مدير محوطه‌هاي ميراث جهاني از کشورهاي هند، ازبکستان، قزاقستان، پاکستان، ترکمنستان ، افغانستان ، رئيس بخش آسيا و اقيانوسيه مرکز ميراث جهاني و مدير فرهنگي يونسکو و کارشناسان و مديران ايراني شرکت دارند.

اين گزارش حاکيست ؛ اين همايش با همکاري صندوق حفظ و احيا در زمينه کارهاي اجرايي برگزار مي‌شود.

/115

انتهای پیام/

کد خبر 1386090820